در دنیای مدرن امروز، روشهای سنتی بازاریابی به روشی گران و کم اثر تبدیل شده است و دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتالی) جایگاه تازهای در کسبوکارهای کوچک و متوسط بهدست آورده است.
عصر دیجیتال، انتظارات مشتریان از برندها را تغییر داده است.
توجه نکردن به دیجیتال مارکتینگ به معنای از دست دادن یک نتیجهی بزرگ و موفق برای کسبوکارهاست.
در گذشته، کانالهای ارتباطی رسانههای جمعی، همچون تلویزیون و رادیو فعالتر از زمان حال بودند. مشتریان تنها در یک طرف برند مورد نظر خود را میدیدند و میشنیدند. بدون آنکه نیازشان بررسی شود و یا فرصتی باشد که بتوانند در مورد برند مورد نظر خود گفتگو کنند.
دنیای تعاملی امروز، دیگر همانند گذشته نیست!
کسبوکارهای امروز، نیازمند روشهای تازهای است که ارتباط بین مصرفکننده و خود را متداوم و مستحکم سازد. در حقیقت گسترش رسانههای اجتماعی آغاز یک انقلاب در زمینه ارتباطات به شمار میرود که موجب شده مصرفکنندگان از یک برند در هر ابعادی انتظار داشته باشند که با آنها تعامل کند و پاسخگوی نیازهایشان در فضای آنلاین و آفلاین باشد.
آیا سازمان شما در حال حرکت در مسیر دیجیتال مارکتینگ است؟
برای بسیاری از سازمانها، حرکت در مسیر تکنولوژی، به معنای سبقت از رقبا و کسب سهم مفیدی از بازار است. باید به این نکته توجه نمود که مشتریان شما امروزه در حال جستجو و کسب اطلاعات خرید به صورت آنلاین هستند و کسبوکارها باید به جای استفاده از روشهای سنتی و پر هزینه به سمت روشهای بهینهتر حرکت کنند.
استفاده از روش های بازاریابی سنتی، عموماً هزینههای بالایی دارند و علاوه بر آن، کارایی این تبلیغات به دلیل هدفمند نبودن آن، بسیار کم است.
برای مثال تعداد محدودی از افرادی که از یک بیلبورد در اتوبان همت عبور میکنند؛ واقعاً قصد خرید یک محصول را داشته و یا میخواهند که با آن محصول در لحظه گذر از آن بیلبورد آشنا شوند.
این در حالی است که در محیط دیجیتال، بازار هدف کاملاً مشخص بوده و به دلیل قابلیت در طبقهبندی مخاطبان، این امکان وجود دارد که فرآیند بازاریابی، اثربخشتر باشد.
علاوه بر آن، از طریق این روش از تبلیغات، فاصله معرفی محصول تا ورود مشتری به سایت و یا درگاه خرید، تنها با چند کلیک میسر است.
از سایر امکانات این فضا، وجود اطلاعات آماری دقیق و قابل بررسی از افرادی است که به صفحات مجازی ما رجوع کردهاند؛ میتوان به راحتی از تعداد لایکها، به اشتراک گذاریها و بازدیدهای صفحات مختلف مجازی به این آمار و ارقام دسترسی داشت.
هدفگذاری در دیجیتال مارکتینگ با استفاده از مدل SMART
هدفگذاری در حوزه دیجیتال مارکتینگ میتواند به توسعه کسبوکارتان
کمک کند. برای هدفگذاری بهتر میتوانید از مدل SMART استفاده
کنید.
بر اساس مدل SMART اهداف
باید خصوصیات زیر را داشته باشند:
دیجیتال مارکتینگ روشی موثر برای معرفی کسبوکارها
در کسبوکارهای کوچک و متوسط همیشه این دغدغه وجود دارد که از چه روشهایی برای معرفی بهتر محصولات و خدمات خود استفاده کنند. مالکان این کسبوکارها به علت نوپا بودن کسبوکارشان اغلب تمایل دارند از روشهای کم هزینه ولی اثربخش بهره ببرند.
از طرفی دیگر کاهش زمان معرفی محصول تا فرآیند جذب مشتری، برای کسبوکارهای کوچک و متوسطی که نیاز شدیدتری به نقدینگی و معرفی محصولات خود دارند، میتواند یکی از دلایل کارآمدی دیجیتال مارکتینگ برای کسبوکارهای کوچک و متوسط باشد.
برای بهینه کردن روشهای بازاریابی کسبوکارتان میتوانید گامهای زیر را سپری کنید:
گام اول: بهینه سازی وبسایت
وبسایت دروازه مجازی کسبوکار شماست!
برای جذب مخاطب و مشتریان بالقوه به وبسایت کسبوکارتان، تنها ساختن یک وبسایت کافی نیست؛ در مرحله بعدی باید آن را بهینه کرد. برای بهینه سازی وبسایتتان شما نیاز به سئو یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو دارید.
امروزه، موتورهای جستجو باهوشتر از گذشته هستند. آنها میتوانند تفاوت بین وبسایتهای اسپم و وبسایتهای قانونی با محتواهای با کیفیت را درک کنند. سئو در حقیقت بهینهسازی جستجوهاست.
گام دوم: ایجاد محتوای با کیفیت
محتوا پادشاه است!
بعد از بهینهسازی وبسایتتان، زمان ایجاد محتوا فرا رسیده است. محتوا سوخت استراتژی بازاریابی شماست. به وسیله ساختن یک محتوای با کیفیت، که به ویژه برای شناسایی مخاطبان، تبیین شده باشد، شما میتوانید تعداد زیادی بازدیدکننده را به وبسایت خود جذب کنید.
محتوا به بهینه سازی وبسایت شما برای موتورهای جستجو (سئو) کمک میکند. ایجاد و توزیع محتوا بهترین راه برای بدست آوردن لینکهای جذاب و پر ارزش است که میتواند رتبه جستجوی وبسایت شما را بالا ببرد.
رتبه بالای سایت شما نسبت به سایر رقبا به این معنا است که مخاطب با جستجوی عنوان محصول یا خدماتتان و یا صنعتی که در آن فعالیت دارید، شما را در صدر نتایج گوگل و بالاتر از سایرین مشاهده کند و این به معنای تعداد بیشتری کلیک بر روی سایت شما، تعداد بیشتری فرصت و سرنخ فروش و در نهایت تعداد بیشتری مشتری وفادار است.
گام سوم: بهینه سازی شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی فضایی است که آینده کسبوکارها را میسازد!
رسانههای اجتماعی در حال حاضر به یکی از پرطرفدارترین رسانهها در بین مخاطبان تبدیل شده است. حضور تعداد بسیاری از مشتریان در این فضا آنها را به یک پلتفرم برای ایجاد ارتباط مستقیم بین مشتری و کارمندان شرکت تبدیل کرده است.
در واقع شما با تولید محتوای خوب میتوانید بدون هزینه مخاطبانتان را مجاب کنید تا محتوایتان را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارند. این همان چیزی است که بسیار از کسب و کارها به دنبال آن هستند: “رساندن پیام خود به تعداد زیادی مخاطب بدون پرداخت هزینههای هنگفت!”
در حال حاضر مجموعه گستردهای از شبکههای اجتماعی وجود دارد که میتوانید با استفاده از آنها به کسبوکار خود رونق ببخشید. شما در هر لحظه میتوانید به طور هدفمند، در زمان دلخواه، مکان جغرافیایی مورد نظر خود و بر حسب موضوع کسبوکارتان به معرفی محصولات و خدماتتان به جامعه هدف مخاطبین بپردازید.
اینستاگرام برای کسبوکار
یکی از محبوبترین شبکههای اجتماعی در حال حاضر اینستاگرام است؛ و به همین دلیل بستر مناسبی برای تبلیغات و افزایش مشتریان برای انواع کسبوکارها میباشد. با توجه به فعال بودن و امکان دسترسی این شبکه اجتماعی در ایران و استقبال میلیونی کاربران ایرانی این شبکه اجتماعی به فضایی برای تعامب کسبوکارها با مشتریان تبدیل شده است.
تلگرام در کسبوکار
تلگرام به عنوان یک شبکهی پرطرفدار مجازی در ایران، با میلیونها کاربر ایرانی یک فضای رونق برای کسبوکارتان به حساب میآید. شرکتها عموما با ساختن یک کانال تلگرامی ارتباط خود را با مشتریان حفظ میکنند و همچنین آنها میتوانند فعالیتهای مختلف، خبر و مناسبتها را از این طریق به اطلاع مشتریان خود برسانند.
پس از انجام این گامها
زمانیکه وبسایت شما بهینه شود، وبلاگتان به روز رسانی و محتوایتان به طور منظم در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته شود. جهش قابل توجهی را در میزان بازدید کسبوکارتان مشاهده خواهید کرد.
و اما یک مشکل!
تمام این بازدیدهای جدید منجر به فروش یا ایجاد مشتری جدید نمیشوند. بنابراین چه باید کرد؟
پاسخ ساده است:
ارتباطات مداوم با مخاطبین را هرگز فراموش نکنید. فعالیتهای روزمره و مستمر در تولید محتوا، انتشار عکس و فیلم، به روز رسانی وبلاگ، و ایجاد یک تقویم محتوایی برای برنامه ریزی صحیح در این مسیر به شما کمک خواهد کرد که پس از یک دوره زمانی، به جذب مخاطبان واقعی و فروش محصولات و خدمات خود بپردازید.
اما چطور مخاطبین را به مشتری راضی تبدیل کنیم؟
پس از طی مراحل بالا، شما باید اطلاعاتی را از مشتریانتان به دست بیاورید تا بتوانید با ارائه محتواهای تخصصیتر آنها را به برند خود نزدیکتر کنید. شما باید با استفاده از فرمهای مختلف در صفحات سایت خود در ازای یک پیشنهاد هیجان انگیز مانند یک کتاب الکترونیکی کاربردی، اطلاعات آنها را از جمله ایمیل یا شماره موبایلشان دریافت کنید.
این اطلاعات به شما کمک میکند تا بتوانید به صورت هفتگی به مشتریانتان، ایمیلهای محتوایی مناسب و کاربردی ارسال کنید و در کنار آن، برند و محصولات خود را نیز معرفی نمایید.
ارتباطات دائمی کلید موفقیت دیجیتال مارکتینگ
پس از فروش، کار شما با مشتریانتان تمام نمیشود!
در مرحله بعد از فروش با ارائه محتواهای کاربردی و مشاورهای برای استفاده صحیح از محصول و یا خدمات ارائه شده، مشتریان راضی را در کنار خود خواهید داشت. این عملیات آن ها را به بازاریابان نامحسوس کسب و کارتان تبدیل خواهد کرد که در آینده نه چندان دور میتوانند مبلغ محصول یا خدمات شما باشند.
مهمترین منابع استفاده شده:
hubspot.com
marketo.com